Despre noi

Bergman este o gradinita cu abordare holistica asupra educatiei si dezvoltarii copilului, care urmareste atingerea echilibrului personal prin aspectele evolutive principale: minte, trup si suflet. Activitatile desfasurate sunt gandite in asa fel incat indeamna la iesirea din spatiul inchis al salilor de clasa in spatiul natural al padurii.
Consideram ca invatarea, joaca si dezvoltarea in mediul natural sunt benefice si absolut necesare copiilor nostri, de aceea ne straduim sa petrecem cat mai mult timp in aer liber. In spatiul padurii regasim elemente de care cu totii apartinem. Fiind iubitori ai naturii, ne dedicam ideii de a inspira respectul pentru natura si toate creaturile ei, iar acest lucru include si modelarea si cresterea respectului interpersonal.
Copiii care frecventeaza cursurile gradinitei noastre se conecteaza cu natura, primesc aportul de aer curat si miscare necesare functionarii optime a organismului. Totodata isi dezvolta abilitatile cognitive si afective si invata sa gestioneze o gama variata de situatii de viata intr-un mod pozitiv si increzator, detinand instrumentele de baza ale unei vieti armonioase. Mai mult decat atat, ei sunt stimulati continuu sa participe la activitati noi prin care descopera aspecte interesante ale vietii lor si a celor din jur, dar si a elementelor naturii cu care intra in contact.
Varietatea activitatilor cuprinde explorarea mediului inconjurator prin construirea de adaposturi , cercetarea diverselor specii de plante, fotografierea tipologiilor de frunze, scoarte de copaci si crearea unor ascunzisuri fantastice pentru insectele padurii. Toate aceste activitati se desfasoara sub atenta supraveghere a personalului dedicat al gradinitei.
Prin modalitatea noastra de lucru, hranim curiozitatea innascuta a copiilor pentru natura si secretele acesteia si cultivam in copii pasiunea pentru invatare si dezvoltare continua.
Imprumutam cu mandrie de la antemergatorii nostri pe aceasta linie, norvegienii si dam sens in comunitatea noastra de copii termenului de „friluftsliv” (lit. viata in aer liber) , care descrie „un mod de viata petrecut prin explorarea si aprecierea naturii”. (Anna Stoltenberg)

Share on: