Viziune

Bergman (ger. „omul muntelui”) Kindergarten ofera o alternativa sistemului educational prescolar traditional din Romania, care implementeaza in tara noastra noutatea conceptului de „nature kindergarten”, avandu-si originile in sistemul educational german si extizandu-se rapid in Nordul Europei, unde functioneaza cu mare succes.
Ceea ce distinge gradinita noastra de cele clasice este iesirea din spatiul inchis de predare, deci practic mutarea activitatilor in spatiul extern, cel al padurii.
Prin educatia oferita ne propunem sa crestem adulti puternici psiho-emotional, care stiu sa-si gestioneze dezechilibrele, sa se autoregleze si sa traiasca in armonie cu natura si societatea.
Dorim sa deschidem copiilor apetitul curiozitatii pentru natura, invatandu-i notiuni de baza si principii ale functionarii mediului inconjurator. Rolul educatorilor nostri este acela de a ghida si modela curiozitatea copiilor, lasandu-i pe acestia sa (isi) puna intrebari si sa faca singuri descoperiri. Consideram ca invatarea prin experienta este cea mai eficienta metoda educationala. Cand curiozitatea naturala a copiilor este hranita coespunzator, procesul de invatare se desfasoara organic, fiind stimulat de observatiile, intrebarile, provocarile intalnite ad-hoc in mediul exterior. Acesta ofera aer curat si oxigenarea corespunzatoare a creierului, incurajeaza joaca imaginativa, creativitatea, coordonarea mana-ochi, echilibrul, forta fizica si gandirea clara.

Share on: